miercuri, iulie 24, 2024
8.9 C
Longyearbyen

Danemarca, o țară mică din NATO în pericol din cauza lui Putin: E chestiune de timp până la un nou conflict

Must read

Războiul lui Putin din Ucraina a dus la pierderea aproape în totalitate a pieței energetice europene de către Moscova, care și-a redirecționat exporturile spre alte țări, în special din Asia. În prezent o țară mică din NATO, Danemarca se confruntă cu un real pericol din cauza flotei de tancuri petroliere din umbră ale lui Putin, care traversează coastele sale. Este doar o chestiune de timp până când acolo va apărea un conflict sau o catastrofă ecologică legată de navele rusești.

Flota din umbră a Rusiei, în creștere rapidă, un grup de nave ai căror proprietari fac tot posibilul pentru a-și ascunde identitatea în timp ce transportă petrol pentru a se sustrage de la sancțiunile impuse Moscovei, să devină un risc maritim grav pentru Danemarca și în zona Mării Baltice sau a Mării Nordului, potrivit Foreign Policy.

În prezent, navele rusești refuză în mod regulat pilotajul în apele daneze, a relatat Financial Times – o practică care nu numai că încalcă eticheta maritimă, dar ar putea duce și la un accident dezastruos.

mai mult la Ziare.com O țară mică din NATO în pericol din cauza lui Putin: E chestiune de timp până la un nou conflict

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Arctica | Polul Nord

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura