miercuri, iulie 24, 2024
8.9 C
Longyearbyen

Danemarca anunță o creștere a cheltuielilor pentru apărare cu peste 5 miliarde de euro și propune extinderea recrutării militare obligatorie la femei

Must read

Guvernul danez a anunțat că intenționează să majoreze cheltuielile pentru apărarea țării cu 40,5 miliarde de coroane daneze (5,4 miliarde de euro) în următorii cinci ani, relatează Sky News.

„Nu ne reînarmăm în Danemarca pentru că ne dorim război, distrugere sau suferință. Ne reînarmăm chiar acum pentru a evita războiul și într-o lume în care ordinea internațională este pusă la îndoială”, a declarat ea reporterilor.

Cheltuielile pentru apărare se adaugă la cele 155 de miliarde de coroane (20 miliarde de euro) pe care Copenhaga s-a angajat anul trecut să le cheltuiască în următorul deceniu.

Țările NATO se află sub presiune pentru a crește cheltuielile pentru apărare, Donald Trump declarând la începutul acestui an că ar „încuraja” Rusia să atace membrii care nu își plătesc „facturile”, dacă va reveni la Casa Albă. Comentariile au fost condamnate pe scară largă.

https://www.g4media.ro/danemarca-anunta-o-crestere-a-cheltuielilor-pentru-aparare-cu-peste-5-miliarde-de-euro-si-propune-extinderea-recrutarii-militare-obligatorie-la-femei.html

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Arctica | Polul Nord

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura