Incident de securitate în Japonia. Premierul Kishida, evacuat de la un eveniment după ce asupra lui s-a aruncat o fumigenă

1
49

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a fost evacuat, sâmbătă, de la un eveniment de campanie, după ce asupra lui s-a aruncat o fumigenă. Suspectul a fost reţinut, relatează presa internaţională.

Autorităţile au arestat un bărbat la faţa locului, a informat presa japoneză. Imaginile video de la eveniment au arătat participanţii atacând bărbatul după ce a aruncat fumigena.

Kishida ţinea un discurs de sprijin pentru candidat al Partidului Liberal Democrat, înaintea alegerilor locale programate pentru 23 aprilie.

După ce a fost evacuat, Kishida a trecut la un alt eveniment de campanie în zonă. „Îmi pare rău că am provocat îngrijorare”, a spus el în timpul discursului său după evacuare. „Avem alegeri importante chiar acum. Trebuie să lucrăm împreună pentru a depăşi acest lucru”, a spus el.

/www.news.ro/externe

1 COMENTARIU

  1. Prim-ministrul japonez Fumio Kishida prezinta un exemplu impresionant de curaj si determinare, fiind evacuat din conditii de pericol, pentru a continua discursul sau de campanie inaintea alegerilor. Incidentul a demonstrat ca politica japoneza este intr-o continua schimbare, si ca se va face tot posibilul pentru a asigura un mediu politic sigur pentru toate persoanele implicate. Mult succes cu campania si pastrati-va spiritul de curaj!

Lasă un răspuns